NAZIV PROJEKTA:

PODRŠKA AKTIVNOM DRUŠTVENOM UKLJUČIVANJU I OSNAŽIVANJU MLADIH KROZ RAZVOJ CENTRA ZA UČENJE U OBLASTI EKO PROIZVODNJE

FORUM O ORGANSKOJ PROIZVODNJI U SELENČI

29.09.2017.

 

Jedanaesti Forum organske proizvodnje, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održati će se 29. septembra 2017. u Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine, Vlade Kraljevine Švedske i Višegradskog fonda, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri (Slovačka), Evropske preduzetničke mreže u Srbiji i EU Info Point Novi Sad.

Tema ovogodišnjeg foruma je „Izazovi i perspektive – kuda ide Srbija“.

Na Forumu će biti predstavljen projekat „Organic bridge“, odobren kroz program Interreg IPA prekogranična saradnja između Srbije i Hrvatske, koji realizuju Grad Valpovo, Tera tehnopolis iz Osijeka, Terras iz Subotice i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Centralni dio Foruma je panel diskusija na kojoj će se diskutova i, zajedno sa učesnicima Foruma, o stanju organske proizvodnje u Srbiji, podsticajima, tržišnim kretanjima, mogućnostima kroz IPARD program, kao i o adekvatnom učešću u procesu evropskih integracija.

I ove godine, značajan segment Foruma organske proizvodnje biće Međunarodni poslovni susreti AgroOrganic B2B 2017, koje Centa r za organsku proizvodnju Selenča organizuje u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom i Organic mrežom. S obzirom na veliko interesovanje, očekuje se veći broj učesnika B2B susreta u odnosu na prošlu godinu, kada je 81 predstavnik iz deset zemalja uzeo učešće u susretima. Za događaj se prijavljuje putem platforme  http://agroorganic2017b2b.talkb2b.net/.

U okviru Foruma, ove godine će se prvi put dodijeliti nagrada za najbolji medijski prilog o organskoj proizvodnji pod nazivom „Selenča organik“. Cilj konkursa je da promoviše proizvodnju i one koji se bave organskom proizvodnjom, kao i ulogu medija u tom procesu.

Učesnici Foruma će se upoznati i sa projektom „PeRsonalizovani javni sErvis za Finansirano od strane: podršku uvođenju ZAP“ koji realizuje Insens u konzorcijumu sa jedanaest partnera kroz program H2020. Projekat će omogućiti stvaranje, dostavu i upotrebu novih usluga koje će povećati nivo transparentnosti i odgovornosti svih aktera u procesu sprovođenja ZAP.

Medijski pokrovitelj jedanaestog Forum a organske proizvodnje je portal Agrosmart  agrosmart.net.

 

Prijavite se za treće Međunarodne poslovne susrete Agroorganic B2B 2017

Centar za organsku proizvodnju Selenča, Organic mreža i Evropska preduzetnička mreža pozivaju poljoprivrednike, kompanije, naučno -obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva i sve zainteresovane na učešće u  Međunarodnim  poslovnim susretima AgroOrganicB2B, koji će se održati u okviru 11. Foruma o organskoj proizvodnji, 29. septembra 2017. godine u Selenči.

Ovo su treći po redu poslovni sastanci koji se organizuju kao dio tradicionalnog foruma o organskoj proizvodnji i jedini poslovni susreti na temu organske poljoprivrede u Evropi.

Teme ovogodišnjih Međunarodnih poslovnih susreta su: proizvodnja i trgovina organskom hranom i pićem, organska sjemena i sadni materijal, zaštitna sredstva u organskoj poljoprivredi, poljoprivredne mašine i oprema, ambalaža, obnovljive energije, proizvodna oprema, primjenjena nauka i istraživanja, inovativne tehnologije u organskoj proizvodnji i partnerska saradnja na projektima finansiranim od strane EU.

Međunarodni poslovni susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i ino-partnera u okviru Foruma.

 

Kako se prijaviti

Preduzeća koje se prijave dobivaju mogućnost da sami izaberu potencijalne partnere prema njihovim karakteristikama i iskazanom interesu za saradnju. Na osnovu ovog izbora, organizator svakom od učesnika dodjeljuje spisak sastanaka, sa tačno određenim mjestom, vremenom i informacijom o potencijalnim partnerima, nekoliko dana unaprijed.

Organizatori žele da podstaknu poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmjene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije, i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Učešće na događaju je besplatno, a učesnici moraju sami sebi obezbjediti troškove prevoza i smještaja. Organizatori Foruma su na raspolaganju za asistenciju oko prijavljivanja.

Svi zainteresovani za međunarodne poslovne susrete AgroOrganicB2B mogu se prijaviti preko linka:  http://agroorganic2017b2b.talkb2b.net.

Rok za prijavu je 18.09.2017., a onlajn registracija traje do 25.09.2017. Sve informacije o prijavljivanju, međunarodnim poslovnim susretima i Forumu mogu se dobiti u Centru za organsku proizvodnju Selenča, čija je adresa: info@organiccentar.rs.