thumbnail_Halilovic druzenje - plakat 2020-01

Danas se u Semizovcu održava 2. Međunarodna manifestacija organskih proizvođača pod nazivom “Putevima zdravlja na organski način”. Zamisao ove manifestacije jeste da se organski poljoprivredni proizvođači predstave donosiocima odluka, građanima, kao i svima onima koji daju doprinos razvoju organske poljoprivredne proizvodnje.

ORGANSKO FBIH i dalje nastavlja raditi na promociji organskih proizvođača i mogućnosti stvaranja konkurentnosti domaćih proizvoda kroz promotivno-prodajne manifestacije. Organskim proizvođačima je podrška države od ogromne važnosti, proizvodnja hrane mora biti strateško opredjeljenje BiH. Stoga, još jednom apelujemo na državne organe da pomognu ruralnom sektoru i na taj način uveliko doprinesu ekonomskom razvoju i jačanju ruralnih područja naše države.

Navedena manifestacija se prošle godine održala u Ilijašu a planirano je da se održava širom BiH kako bi se organski poljoprivredni proizvođači upoznali, razmijenili iskustva i da se na jednom mjestu predstave potencijali organske poljoprivredne proizvodnje.

Pozivamo sve građane da daju doprinos organskoj poljoprivrednoj proizvodnji, za vrijeme pandemije COVID 19 smo svi uvidjeli koliko je važno podržati domaću proizvodnju!