Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković – Lijanović otvorio je danas u Sarajevu Međunarodni sajam organske proizvodnje i eko – turizma, čiji je jedan od pokrovitelja Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Cilj Međunarodnog sajma jeste predstavljanje organskih proizvođača iz regije i Europe i ukazivanje na potrebu donošenja zakona o organskoj proizvodnji.

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar Jerko Ivanković – Lijanović, otvarajući ovaj Sajam naglasio je nepovoljan položaj naših poljoprivrednih proizvođača koji se suočavaju sa nelojalnom konkurencijom iz država regiona.

“Mi radimo na zakonu u oblasti organske proizvodnje. Organska proizvodnja u Bosni i Hercegovini ima budućnost i pored nedovoljnih poticaja za poljoprivrednu proizvodnju koje država ne može izdvojiti, a trebala bi. Zahvaljujući radu organskih proizvođača i kvalitetu proizvoda mislim da će se i u buduće nastaviti razvoj organske proizvodnje. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će kontinuirano podržavati ovaj vid proizvodnje i njene promocije”, istaknuo je Ivanković – Lijanović, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ovog ministarstva.

INFORMACIJE: www.bljesak.info

__________________________________________________________________________