Sejad Herceg, predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH gostovao je u emisiji “U programu ste” koja se emituje na programu BHRT. Ovom prilikom govorio je o Inicijativi poljoprivrednih udruženja za razvoj poljoprivrede u Federaciji BiH, o tome šta bi jedinstven poljoprivredni sektor značio poljoprivrednicima, te da li će se i kako poskupljenje goriva odraziti na poljoprivredu.

Takođe, Herceg je govorio i o narednim aktivnostima koje će ORGANSKO FBiH provesti, te pozvao sve građane da posjete prvi sajam u ovoj godini, a to je 7. Međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma „ORGANIC SARAJEVO 2018.“, koji će se održati od 07. do 9.03.2018. godine na Trgu djece Sarajeva.

Njegovo gostovanje pogledajte na 10:16 s.

http://www.bhrt.ba/bht1-emisije/u-programu-ste-bht1/u-programu-ste-01-02-2018/

Pozivamo sve građane da posjete Centar za razvoj i podršku organskim proizvođačima u Wisa TC na Stupu ( prvi sprat) i podrže napore naših proizvođača da im ponude kvalitetan organski proizvod.

Još jednom pozivamo sve zainteresovane predstavnike udruženja/udruga, saveza s područja Federacije da budu dio ove inicijative, te da potpisivanjem i poštivanjem principa memoranduma kreiraju svijetliju budućnost za poljoprivredu u Federaciji BiH.

Nacrt memoranduma o sporazumjevanju između poljoprivrednih udruženja u Federaciji Bosne i Hercegovine možete preuzeti ovdje: Nacrt memoranduma.