Savez ORGANSKO FBIH i u ovoj godini tradicionalno nastavlja promociju organske proizvodnje, te članovi našeg Saveza, certificirani organski proizvođači izlažu svoje proizvode na 7. Međunarodnom sajmu organske proizvodnje i eko turizma „ORGANIC SARAJEVO 2018.“, koji će se održati na Trgu djece Sarajeva od 07.03. do 09.03.2018. godine.

Naš Savez će u saradnji sa Bosanskohercegovačkim herpetološkim udruženjem ATRA u petak, 09.03.2018. godine u 10 sati održati predavanje i edukativnu  radionicu na temu: „Značaj i uticaj vodozemaca i gmizavaca na agroekosisteme i obradive površine Bosne i Hercegovine“.

Predavanje i edukativna radionica će biti održani u prostorijama Centra za razvoj i podršku organskim proizvođačima (Wisa Centar Stup, Kurta Schorka 7).

U 11:30 će predstavnici Saveza ORGANSKO FBIH održati pres konferenciju za medije.

Partneri ORGANSKO FBIH – Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine i Klub ljubitelja palačinaka će u sklopu svečanosti otvaranja sajma pripremati palačinke od organskih proizvoda koje će prisutni moći degustirati u Centru za razvoj i podršku organskim proizvođačima.

Pozivamo građane, predstavnike medija, kao i sve zainteresovane da podrže navedene aktivnosti jer time doprinose razvoju i unapređenju organske poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini.

“Tako jednostavno, tako zdravo – ORGANSKO!”