Savez udruženja organskih proizvođača FBiH “Organsko FBiH” organizirao je danas u centru Wisa u Sarajevu “Bazar organskih proizvoda” u cilju predstavljanja certificiranih organskih proizvođača.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni proizvođači i predstavnici firmi koje se bave otkupom i plasmanom njihovih proizvoda, a, po riječima  predsjednika Saveza Sejad Hercega,  planirano je da ova inicijativa bude nastavljena i u drugim trgovačkim centrima u BiH, u čemu očekuju podršku vlasti.

Herceg je istako za Fenu  da im je cilj da ih donosioci odluka posmatraju kao proizvođače hrane, jer taj sektor predstavlja veliki potencijal za razvoj privrede na području cijele Bosne i Hercegovine.

Dodao je  da je Savez potpisao sporazum s Udruženjem kuhara BiH i Klubom ljubitelja palačinaka koji se odnosi na razvoj i promociju organske poljoprivredne proizvodnje, te na edukaciju proizvođača u kulinarstvu.

Naveo je da će u saradnji s Udruženjem kuhara biti vršena promocija organskih proizvoda u obdaništima i centrima za mlade i da će biti pokrenuta škola za organsku poljoprivrednu proizvodnju.

“Bazar organskih proizvoda” organiziran je povodom 10. godišnjice održavanja manifestacije “Dani organske proizvodnje”, kao i radi ukazivanja na potrebu ispunjavanja uvjeta Evropske unije koji se odnosi na obavezu da tri posto ukupnih poljoprivrednih površina u BiH bude namijenjeno organskoj proizvodnji.

Tekst: www.vijesti.ba / www.fena.ba

Foto: ORGANSKO FBIH

 

Posjetite nas i podržite domaće, kvalitetne i organske proizvode.

Radno vrijeme: UTORAK-SUBOTA od 10 do 19 sati

NEDJELJA: od 10 do 17 sati

 

img_3765 img_3766 img_3769 img_3770 img_3771 img_3772 img_3776 img_3777 img_3778 img_3779 img_3780 img_3783 img_3784