sajam-herceg

Dvadeset pet proizvođača organske hrane izložilo je u četvrtak svoje proizvode na 12. sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju, koji je u Travniku organizirao Savez udruga organskih proizvođača Federacije BiH, uz potporu Općine Travnik.

Predsjednik Saveza Sejad Herceg kazao je Feni kako je poruka ovogodišnjeg sajma da proizvođači moraju voditi računa o kvaliteti hrane koju proizvode, ali i da je nužna snažnija potpora države poljoprivredi i jačanju ruralnog razvoja.

– Donosioci odluka moraju imati u vidu da poljoprivrednici proizvode hranu i da razvoj poljoprivrede moraju podržati i institucionalno rješavati. Nebrigu države vidimo iz dana u dan jer broj poljoprivrednika rapidno opada – kazao je Herceg.

Upozorio je kako zemlje regije ulažu znatno više u poljoprivredu te da bh. proizvođači ne mogu biti konkurenti.

– Imaju deset puta više poticajnih mjera nego BiH i kako da mi, uz neredovne poticaje, budemo konkurentni, a granice su otvorene – ističe Herceg, dodavši da kao jednu od mjera, očekuje formiranje razvojno-resursnog centra u SBŽ-u za potporu poljoprivrednicima.

Građani na Sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju u Travniku, među ostalim, mogu kupiti med, ljekovito i začinsko bilje, kao i suvenire.

Izvor: www.startbih.ba