U petak je u Bugojnu završena četverodnevna manifestacija “Dani organske proizvodnje 2018.” SBK/KSB.

U sklopu manifestacije „Dani organske proizvodnje Bugojno 2018“, u petak je u ulici Zlatnih ljiljana upriličen sajam organskih proizvoda. Svečanom otvaranju sajma prisustvovali su organizatori, predstavnici općine, Saveza ORGANSKO FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK/KSB.

Program svečanog otvaranja počeo je nastupom GFA Bugojno, a u ulozi domaćina, prisutne je pozdravio Sejad Herceg, predsjednik Saveza ORGANSKO FBIH i Asocijacije organskih proizvođača SBK/KSB. U ime općine kao suorganizatora i pokrovitelja ove manifestacije, obratili su se zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta i predsjedavajući općinskog vijeća Igor Vrljić. Sajam je otvorenim proglasio načelnik Hasan Ajkunić.

U znak zahvalnosti onima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove manifestacije, ovom prilikom Asocijacija organskih proizvođača SBK/KSB-a, obezbjedila je i prigodne poklone, tj. Zlatne korpe organskih proizvoda i zahvalnice, načelniku općine i RTV Bugojno, dok je posebno priznanje dodijeljeno predstavniku firme Sfera Bugojno.

Na štandovima koji su, kao i ranijih godina, predstavljeni u ulici Zlatnih ljiljana, svoje proizvode predstavili su proizvođači iz nekoliko gradova BiH. Znatan broj njih bio je i iz Bugojna.

Izvor: bug.ba