U organizaciji Saveza udruženja organske proizvodnje Organsko FBiH, a pod pokroviteljstvom Grada Visoko danas je u Ulici Alije Izetbegovića otvoren izložbeno- prodajni sajam “Dani organske proizvodnje”.

Na sajmu učestvuje 20 proizvođača, a na ovoj već tradicionalnoj, 14. po redu manifestaciji posjetitelji i kupci mogu pronaći, pored visočkih proizvoda, na štandovima i proizvode iz Goražda, Zenice, Travnika i drugih gradova Federacije BiH.

Prilikom otvaranja sajma prisutnima se obratio predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH, Sejad Herceg, koji je poručio da je ovo manifestacija koja je doprinijela razvoju organske proizvodnje i u Visokom, te da daje priliku proizvođačima da prikažu svoje proizvode i da podijele svoja iskustva u polju uzgajanja organskih proizvoda.

U ime gradonačelnice Amre Babić, Dane organske proizvodnje zvanično je otvorila pomoćnica gradonačenice Edina Ferizović. Grad Visoko je do sada podsticao poljoprivredne proizvođače na različite načine, to čini i u ovoj teškoj godini. Četrnaest godina tradicije sajma u Visokom će se i dalje nastaviti, Gradska uprava će i u budućnosti pružati podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Izvor: info@visoko-rtv.ba